7/25/2007

Foreign publications


Ya salió el número 4 de la Suda Mery K! Habiéndola leído les puedo decir que es lo mejor que se está editando acá. Presten especial atención al especial monográfico de Ivan Brun, un autor francés venido del under galo. Impresionante.
Pero por si fuera poco, también hay buenas dosis de, entre otros, Saenz Valiente, el sorprendente Renzo Vayra, Marcelo Dsalete y un excelente artículo de Carlos Nine hablando sobre sus influencias locales. También en este número podrán encontrar la historieta "Espíritu de Cuerpo",
que hice junto a Dante Ginevra. Qué lindo es publicar en semejante companía.

Published in Argentina by Ex Abrupto
Available in comic book shops in Argentina, Bolivia and Chile.


IVAN BRUN & LIONEL TRAN OTAKU
Graphic novel • Een jong Japans stel strandt in Frankrijk tijdens hun tournee met een videoperformance. Ze doden de tijd met EXil, een verslavend spel waarbij je langzaam in een robot verandert. Ryu is geflipt als bedenker van games. Mui is verkoopster in een mangaboekwinkel. Collega’s van haar verdienen een centje bij met afspraakjes bij klanten thuis, verkleed als mangapersonages. Ryu en Mui zijn van een generatie zonder idealen. Schuilen in een virtuele wereld van games, anime en internet biedt hen een schamele troost.

“Your world reduced to a monitor screen… finger fucks a keyboard into extasy…”IVAN BRUN ZERO
Korte strips • In de korte verhalen van Ivan Brun (1971) beginnen ze lekker, de jongeren uit de Franse banlieus. Maar het is midden jaren ’90 en ze struikelen over de recessie. Hun toekomst blijkt zo leeg als een woestijnlandschap, net als hun gevoelsleven. En langzaam vult hun vat zich met semtex, dat een explosieve uitweg zoekt…
Ivan Brun is actief in de underground scene van Lyon met muurschilderingen, publieke performances en zijn hardcore band Coche Bomba. Van Brun verscheen eerder Otaku, een coproductie met Lionel Tran.

Published in the Netherlands by Uitgeverij Xtra

2 comments:

Anonymous said...

goede start

home for sale costa rica said...

Hola, este post es muy bueno... Quisiera saber más sobre "Foreign publications".

Gracias!